Na het afronden van haar coschappen en het indienen van haar masterscriptie, besloot Sara Pols om een nieuw avontuur aan te gaan: een prachtige reis maken. Nu is ze terug en klaar voor een volgend hoofdstuk. Begin mei nam ze deel aan de introductieweek en deze week begint ze haar werk als ANIOS Jeugdgezondheidszorg. Sara deelt haar ervaringen over onze introductieweek.

Wanneer je in week 2 bij je nieuwe baan al vertrouwd naar binnen stapt, je collega’s begroet alsof je dit al jaren doet en automatisch richting het koffiezetapparaat loopt voor het nu al traditionele “ochtendbakkie”, weet je dat je een goede introductieweek hebt gehad. 

Zoals iedereen weet, is starten met een nieuwe (en/of eerste) baan nu eenmaal spannend. “Waar moet ik mij precies melden?” “Zullen de mensen vriendelijk zijn?” “Waar zal alles staan en durf ik dit zelf te pakken?” “Mag ik mijzelf zijn?” Allemaal vragen die bij mij opkwamen toen ik dacht aan die eerste dag van mijn nieuwe baan. 

Een gevoel van opluchting

De eerste dag van mijn loopbaan begon bij TalentCare. Vanaf het moment dat ik hoorde dat we zouden starten met een introductieweek, vervaagden deze onzekere vragen in mijn hoofd en maakten zij plaats voor een gevoel van opluchting. Ik zou op dinsdagochtend samen met een gevarieerde groep aan jonge – en wat meer ervaren artsen en verpleegkundigen starten op ons hoofdkantoor in Bussum. 

De eerste dag stond in het teken van elkaar en het bedrijf leren kennen. Doordat niet alleen wij als groep nieuwelingen ons aan elkaar voorstelden maar ook het kantoorpersoneel een persoonlijk praatje gaf, voelde ik al snel een connectie met het bedrijf en mijn collega’s. 

In de rest van de week werd een begin gemaakt aan zelfontwikkeling en wisselden (creatieve) workshops zich af met (vak)inhoudelijke praatjes. Tijdens de dagelijks goed verzorgde lunches en de borrel op vrijdagmiddag was er ook nog voldoende tijd om elkaar niet alleen als collega, maar juist als persoon te leren kennen.

De week vloog voorbij

Ondertussen was het na twee keer knipperen vrijdagavond van de introductieweek en zaten de eerste dagen van mijn nieuwe baan er alweer op. In plaats van een gevoel van opluchting dat de eerste week voorbij was, vond ik het jammer. Vanaf volgende week zullen we niet meer als groep samen starten, maar start een ieder bij zijn/haar opdrachtgever of (in zeldzame gevallen) op kantoor. Maar ook daar maak ik me geen zorgen meer om, want door de veilige thuishaven die TalentCare biedt, ben ik klaar om met plezier en vertrouwen te starten op mijn nieuwe werkplek.

Als ik die maandagochtend na de introductieweek weer aankom op het hoofdkantoor in Bussum, mijn collega’s begroet alsof ik ze al jaren ken, een kopje koffie pak alsof ik dat al zo vaak heb gedaan, realiseer ik me nogmaals waar ik mee begon: “Wat een goede introductieweek”.

Werken bij TalentCare is ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling!

Bij TalentCare werken zorgverleners op verschillende plekken in de eerste en tweede lijn én werken ze aan hun eigen ontwikkeling via ons Care4Life ontwikkelprogramma.