Onze nieuwe collega Eva Wassenberg (ANIOS) vertelt in deze blog waarom ze koos voor TalentCare en met welke doelen ze start met haar Persoonlijk Leiderschap traject.

Afgelopen maand was het eindelijk zover, mijn vuurdoop als basisarts. Ik ben gestart als ANIOS Psychiatrie en Verslaving. Een bijzonder moment waar ik als arts in spé jaren naar uit heb gekeken. Maar het was niet altijd even duidelijk of ik binnen of buiten het ziekenhuis wilde werken.

Tijdens mijn coschappen deed ik veel bijzondere ervaringen op in diverse specialismen. Ik twijfelde toen regelmatig waar mijn doktershart écht lag. Er was zo veel moois te ontdekken binnen de geneeskunde Uiteindelijk gaven mijn ontwikkelbehoeften en positieve ervaringen buiten het ziekenhuis de doorslag om voor TalentCare te kiezen.

Luxeprobleem

Tijdens mijn studie was ik altijd al ondernemend. Ik was actief in veel commissies, bestuursfuncties en verenigingen. Mijn agenda kon niet vol genoeg zijn. Ik werd overal enthousiast van en had moeite om keuzes te maken, een luxeprobleem! Dat was op medisch gebied niet anders. Steeds werd ik weer enthousiast door ervaringen met een nieuw vakgebied. Van gynaecologie switchte ik naar anesthesiologie en SEH. Ik vond het lastig om erachter te komen welke omgeving echt bij mij paste.

Tot ik er in mijn laatste jaar achterkwam dat er veel moois buiten het ziekenhuis te ontdekken was. Er ging een wereld voor me open. Niet alleen vakinhoudelijk werd ik gemotiveerd, ook merkte ik welke fijne invloed het had op mijn privéleven.

Persoonlijke doelen

Bij TalentCare zet ik deze ontdekkingstocht voort. Ik hoop erachter te komen waar ik echt energie van krijg. Daar is, denk ik, niet één antwoord op. Via het Persoonlijk Leiderschap Programma, waar veel aandacht is voor persoonlijke doelen, wil ik de voor mij passende combinatie vinden tussen medische inhoud, leidinggeven en ondernemerschap.

In eerste instantie hoop ik een werkplek te vinden waar ik met veel plezier naartoe ga en waar de sfeer veilig en uitnodigend is. Ik geloof dat je als ANIOS ook zelf een actieve rol hebt in het creëren van deze werksfeer. Juist de eerste jaren als arts zijn volgens mij heel waardevol om te leren van verschillende disciplines binnen een team.

Verder kijk ik ernaar uit om aan de slag te gaan met mijn ontwikkeldoelen. Via het onderwijs van de WeCareAcademy hoop ik bijvoorbeeld meer te leren over leiderschap binnen een team. Tijdens de introductieweek vorige maand heb ik daar samen met mijn introductiegroep, na een warme ontvangst op het kantoor, een veelbelovend begin mee gemaakt. Dat zet ik graag voort!

Werken in de psychatrie?

Bekijk dan eens deze vacature. Lees ook het interview met collega Els Neefjes die eigenlijk huisarts wilde worden maar tijdens haar ontwikkeltraject haar doelen bijstelde. Ze werd verliefd op de psychiatrie en besloot om in opleiding te gaan tot psychiater.