Onlangs begon verpleegkundige Gaby van der Waag (25) met haar Persoonlijk Leiderschap traject. In deze blog vertelt ze over de zoektocht naar haar droombaan in de zorg, die haar uiteindelijk bij TalentCare bracht.

Toen ik als 16-jarige mijn middelbare school afrondde, voelde ik al dat mijn hart sneller ging kloppen van de zorg. Maar een specifieke functie had ik toen nog niet voor ogen. Dat wilde ik ontdekken tijdens een vervolgopleiding. Ik koos voor de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg in Leiden. Het sprak me aan dat ik vanaf het eerste jaar al direct stages zou lopen.

Mijn eerste stage was bij een activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking bij mij in het dorp. Mijn keuze was in eerste instantie gebaseerd op gemak, omdat ik niet ver hoefde te fietsen. Maar al snel lag mijn zorghart bij de verstandelijk beperkte doelgroep. Mijn daaropvolgende stages in het tweede en derde jaar heb ik ook in de gehandicaptenzorg gewerkt. 

Van Oegstgeest naar Groningen

Na het behalen van mijn diploma heb ik in de zomer als flexer gewerkt bij mijn voorgaande stages. Begin september 2016 ben ik naar Groningen verhuisd waar ik ging samenwonen met mijn vriend. Al redelijk snel kon ik aan de slag als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg. De ambitie om nog een hbo-opleiding te doen was er en na een jaar te hebben gewerkt ben ik begonnen aan de hbo-v. Vier jaar heb ik deeltijd gestudeerd, waarnaast mijn baan in de gehandicaptenzorg ook fungeerde als leerplek.

Twijfels

Lang heb ik gedacht dat mijn zorghart in de gehandicaptenzorg lag, maar tijdens de laatste maanden van mijn studie ontstond er bij mij een twijfel. Ik wist dat ik het leuk vond om met deze doelgroep te werken, maar wat als er een andere doelgroep nog beter bij mij past? Na het behalen van mijn diploma heb ik een klein jaartje gewerkt voor een detacheringsbureau. Het idee hierachter was dat ik in verschillende ‘keukens’ kon gaan kijken en zo kon gaan ontdekken wat ik nog meer leuk vind. Echter sloten de opdrachten niet echt aan bij mijn interesses en merkte ik dat mijn enthousiasme en daarmee ook een beetje mijn zorghart aan het slinken was. 

Op zoek naar mijn droombaan

Door deze constatering ben ik actief gaan zoeken naar een andere werkgever waar ik hoopte mijn zorghart weer te laten kloppen. Al vrij snel kwam ik in contact met TalentCare. Een zorgorganisatie waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Onderwerpen die mij ontzettend aanspreken.

Nu 9 jaar na mijn keuze om in de zorg te gaan werken, weet ik nog steeds niet precies hoe mijn ‘droombaan’ er uit ziet en dat vind ik ook helemaal niet erg. Door te werken bij TalentCare ben ik actief bezig met mijn ontwikkeling. Ik heb zelf de touwtjes in handen en werk ik aan mijn doel, namelijk ontdekken wat bij mij past en uiteindelijk mijn droombaan creëren! 

Meer weten over werken én ontwikkelen?

Voor hbo-verpleegkundigen bieden wij een persoonlijk leiderschap traject waarbij jouw groei centraal staat. Want betere zorg begint bij jezelf!