Stefan Ottenbros blikt terug op 2022

Zo aan het einde van het jaar is het natuurlijk altijd tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Wat is er bereikt? Wat wil je komend jaar doen? Wat kan er anders, beter? Het afgelopen jaar heb ik zelf als persoon nog veel meer geleerd om achteruit te ‘voelen’ en te bepalen welk gevoel we komend jaar willen gaan hebben. En het gevoel voor 2022 is hoopvol en geïnspireerd.

Allereerst ben ik enorm trots op alle bevlogen, zelfreflectieve en ambitieuze zorgverleners die bij ons in dienst zijn, en altijd tijd maken om weer naar Bussum te komen om werken aan hun ontwikkeling. De zorg wordt steeds uitdagender en de druk op zorgverleners neemt toe. Juist daarom vind ik het te bewonderen dat je ook in deze tijd ruimte en tijd maakt voor je eigen ontwikkeling.

Het ontwikkelprogramma voor zorgverleners is uitgebreid, naar het Care4Life programma. Een programma met meer persoonlijke ontwikkeling, maar ook 2 nieuwe pijlers: sociaal en vitaal. Sociaal, omdat de wereld steeds individualistischer wordt en juist de sociale component binnen de zorg zo cruciaal is. Vitaal, omdat zorgverleners vooral gewend zijn om heel hard met hun hoofd te werken. En weinig aandacht te besteden een fysieke maar ook mentale ontspanning en de positieve effecten van gezonde voeding.

Omdat we vinden dat ontwikkeling aan de hand van het Care4Life programma verder strekt dan alleen onze eigen zorgverleners, hebben we onze Academy ook beschikbaar gesteld voor zorginstellingen en zorgverleners die niet bij ons werken. De eerste aanvragen zijn al gedaan en daar zijn we heel blij mee.

Het team op kantoor is uitgebreid en we kunnen oprecht zeggen dat er een team zit dat ontzettend goed samenwerkt en dat de sfeer fijn en open is. Het jaar 2022 stond voor ons in het teken van inspiratie, onder andere op het gebied van persoonlijk leiderschap. We hebben grote groepen mogen ontvangen op ons clubhuis in Bussum voor persoonlijk leiderschapsdagen.

Dit alles maakt dat wij uitkijken naar alles wat er in 2023 gaat gebeuren. Geniet van de feestdagen en op een heel mooi, liefdevol, ontwikkelgericht en ondernemend 2023!

Stefan Ottenbros
Directeur & Oprichter TalentCare

Meer weten over onze plannen in 2023?
Neem direct contact met mij op!

Ook in 2023 gaan we verder met het ontwikkelen van de nieuwe generatie zorgverleners!