Terugkijken Inspiratiesessie Rebels Verpleegkundig Leiderschap

Onlangs ging Iris Visser, verpleegkundige bij TalentCare, tijdens een inspiratiesessie in gesprek met Eline de Kok. Zij doet promotieonderzoek naar Rebels Verpleegkundig Leiderschap. In dit onderzoek probeert zij beter te begrijpen hoe rebels leiderschap tot uiting komt in de verpleegkundige praktijk. Naast het doen van onderzoek is Eline werkzaam als verpleegkundige op de longafdeling van het UMC Utrecht en werkt zij als adviseur beroepsontwikkeling bij V&VN. Hieronder kun je de inspiratiesessie terugkijken.

Rebels Verpleegkundig Leiderschap

De vraag naar verpleegkundigen neemt toe, terwijl de uitstroom groot is. Onderzoek laat zien dat als verpleegkundigen meer leiderschap tonen, de kwaliteit van zorg, de veiligheidscultuur en de samenwerking verbetert. Daardoor stijgt de werktevredenheid van verpleegkundigen en daalt de uitstroom. Echter, organisatorische regels en voorschriften passen niet altijd bij het verlenen van die goede zorg, wat verpleegkundigen uitdaagt om leiderschap te tonen en af te wijken van de regels en voorschriften ten behoeve van de patiënt. Rebels verpleegkundig leiderschap zorgt ervoor dat verpleegkundige kritisch reflecteren op hun werkgewoonten en problemen in de dagelijkse zorg en de status quo durven uitdagen en verbeteren. Dit gebeurt zichtbaar, maar vaak ook onzichtbaar voor de gehele organisatie.

Kijk de uitzending nu terug!

Over de Inspiratiesessies

TalentCare organiseert online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar, en vragen kunt stellen aan medisch specialisten, basisartsen en verpleegkundigen die werkzaam zijn in de vakgebieden zoals de psychiatrie, verslavingszorg, ouderenzorg en de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Tijdens de inspiratiesessies komen zorgverleners uit diverse vakgebieden aan het woord. Ken of ben jij zelf iemand die met passie over zijn of haar vak kan vertellen? Ik kom graag met je in contact.