Weet jij al dat je huisarts wilt worden en wil je je opleidingsplek veilig stellen? TalentCare begeleidt jou van ANIOS naar AIOS.

Je zoekt niet een leuke baan voor even, je wilt in opleiding tot huisarts en een leven lang plezier en voldoening uit je vak halen! Bij TalentCare helpen we je daarbij. Naast relevante werkervaring bij één of meerdere zorginstellingen volg je een persoonlijk ontwikkeltraject met competentietrainingen en coaching, zodat je met meer zelfvertrouwen en motivatie in je werk staat. Zo krijg je grip op je loopbaan, maak je meer impact op de werkvloer en werk je met zelfvertrouwen aan jouw toekomst als huisarts.

Ruim 90% van onze ANIOS stroomt binnen één tot drie jaar uit naar de opleiding van hun keuze.

Wil jij dit ook?

 • Relevante werkervaring opdoen binnen de eerstelijnszorg;
 • Versneld jezelf ontwikkelen met een goede werk-privé balans;
 • Succesvol instromen bij de opleiding tot huisarts!

Meester van je eigen ontwikkeling!

Jij maakt het verschil. Daarom staat bij ons jouw ontwikkeling centraal. Je volgt via onze WeCareAcademy het Persoonlijke Leiderschap Programma waarmee je de tools en ondersteuning krijgt om je versneld te ontwikkelen, jezelf beter leert kennen en meer impact maakt op de werkvloer. Zodat jij gemotiveerd en met overtuiging richting kan geven aan je carrière. Met als einddoel het specialisme van jouw keuze. 

Unieke mix maakt dat werkt

Onze zorgverleners kiezen voor TalentCare omdat we ze meer bieden dan een baan. Als basisarts ga je aan de slag binnen ons Persoonlijk Leiderschap Programma en je vult dit aan met training en loopbaancoaching waardoor jij goed beslagen ten ijs voor de selectieprocedure van huisartenopleiding.

De drie componenten van het Pré-specialisatie programma zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en in lijn met de CanMeds-rollen. Precies de juiste mix van werkervaring en ontwikkeling, zodat je na afloop het beste uit je huisartsopleiding kunt halen. Je hebt daarbij regelmatig contact met collega-ANIOS. Dat maakt jouw ontwikkeltraject extra boeiend.

 • Persoonlijke ontwikkeling
  • Professionele coaching
  • Ontwikkelavonden persoonlijk leiderschap, samenwerking en communicatie
  • Uniek in de zorg: jaarlijks Persoonlijk Leiderschap Weekend
 • Vakinhoudelijke ontwikkeling
  • Intervisie per vakgroep
  • Vakinhoudelijk onderwijs en lezingen
 • Ondersteuning sollicitatie huisartsopleiding
  • STARR-training
  • Loopbaancoach
 • Relevante werkervaring op een tot drie werkplekken in de eerste lijn

Samen de zorg verbeteren

TalentCare is opgericht voor en door zorgverleners. Wij vinden dat iedereen in Nederland de beste zorg met persoonlijke aandacht verdient. En dat begint bij onze zorgverleners.

Uiteraard is er ook veel ruimte voor reflectie en ontspanning. Tijdens de maandelijkse TC-borrels en diners bijvoorbeeld. Daar ontmoet je ook je collega-artsen en verpleegkundigen.

“TalentCare heeft oog voor jou als mens, niet alleen als dokter”

Shannen Houweling, stroomde na TalentCare uit naar de Huisartsenopleiding

Van gyneacoloog naar huisarts

Oud-collega’s Minke van Minde en Jessika van der Velde, beide Huisarts in opleiding, wisten na een periode in het ziekenhuis te hebben gewerkt succesvol de switch te maken naar de eerstelijnszorg en de huisartsopleiding via TalentCare.

Hoe hebben zij deze stap aangepakt en beleefd? En hebben zij nog tips voor andere collega’s die ook overwegen om huisarts te worden?

“Ik had al vaker van TalentCare gehoord en wist dat de organisatie veel investeert in persoonlijke ontwikkeling. Dat sprak me aan. De dag nadat ik afgewezen was voor gynaecologie, stuurde ik TalentCare een bericht. Dat was in mei 2021. Al snel kon ik aan de slag in de sociale psychiatrie, in combinatie met de crisisdienst.

Die ervaring heeft veel onzekerheid weggenomen. Oké, dacht ik, als ik dit kan, kan ik vast veel meer. Misschien zelfs naar dat stemmetje in mijn hoofd luisteren en met de huisartsenopleiding beginnen. Ook al is mijn cv doordrenkt met gynaecologie..”

Lees het interview met Minke >>

Website Inopleiding Minke ccexpress ccexpress 1
TAL WEBsite JessikaVanDeVelde 1956 e1606236872708

Door de gesprekken met mijn coach ontdekte ik dat een rol als huisarts misschien iets voor mij was. Ik besloot een dag mee te lopen in een huisartsenpraktijk. Er ging een wereld voor me open..

Ik merkte dat je als huisarts heel zelfstandig werkt. Dat je kleine medische ingrepen mag doen of palliatieve zorg verleent. Wauw, dit werk was zo afwisselend!

Omdat ik alleen in een ziekenhuis had gewerkt, leek het me verstandig meer ervaring op te doen in de eerstelijnszorg. Ik startte als ANIOS Ouderengeneeskunde bij TalentCare..”

Lees het interview met Jessika >>

Solliciteren voor de Huisartsopleiding?

Meer informatie over de selectie- en plaatsingsprocedure voor Huisartsopleiding vind je op https://www.huisartsopleiding.nl/huisarts-worden/selectie-en-plaatsing