Een tweede kans als verpleegkundige

Iris Visser koos voor TalentCare

Iris Visser

hbo-verpleegkundige bij TalentCare

Ik ben afgestudeerd als hbo-verpleegkundige, maar wat nu? Die vraag stelde ik mezelf na mijn studie. Geen moment had ik het idee dat ik mijn droombaan al had gevonden. Ik twijfelde of ik überhaupt nog wel in de zorg wilde werken. Tot ik bij TalentCare uitkwam. En weer vertrouwen kreeg in een toekomst als verpleegkundige.

Na mijn middelbare school ben ik begonnen met een mbo-opleiding van vier jaar. Daarna volgde ik een verkort hbo-verpleegkunde traject.  Tijdens mijn studie deed ik werkervaring op in het verpleeghuis, verzorgingstehuis, thuiszorg (VVT) en in het ziekenhuis.

Steeds meer twijfels

In die zeven studiejaren heb ik de zorg enorm zien veranderen. Steeds minder personeel, meer patiënten, een hogere werkdruk en niet te vergeten: COVID-19. In mijn beleving werden patiënten steeds vaker als nummers gezien in plaats van mensen. Voor mijn gevoel werkte ik tijdens een werkdag een prioriteitenlijstje af. Ik ging steeds vaker met een onvoldaan gevoel naar huis en begon mijn plezier in het werk te verliezen. Af en toe twijfelde ik zelfs: wil ik nog wel in de zorg werken?

“Ik dwaalde af van het ideaal waarvoor ik ooit de zorg in wilde”

Maatschappelijke bijdrage leveren

Ik ben klinisch opgeleid. Door het grote personeelstekort in de VVT en in ziekenhuizen liep ik vooral stage in die sectoren. Ik dwaalde af van het ideaal waarvoor ik ooit de zorg in wilde: een maatschappelijke bijdrage leveren.

Dat ideaal kwam rond mijn afstuderen weer naar boven. Ik dacht na over mijn vervolgstappen, maar wist niet goed meer welke richting ik op wilde. Ik had totaal geen ervaring opgedaan binnen de sociaal-maatschappelijke kant van het vak. Welk carrièrepad zou bij mij passen? Na wat online speurwerk kwam ik uit bij het Care4Life ontwikkelprogramma voor verpleegkundigen van TalentCare.

“Waar zitten de addertjes onder het gras?”

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

TalentCare biedt niet alleen loopbaanbegeleiding, maar verzorgt ook vakinhoudelijk onderwijs en competentietrainingen. Daarnaast werk je hard aan je persoonlijke ontwikkeling. En krijg je ook nog eens een volledige reiskostenvergoeding of een leaseauto.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Waar zitten de addertjes onder het gras, hoor ik je denken. Die gedachtes had ik ook, maar TalentCare heeft het tegendeel bewezen. Het is geen recruitmentbedrijf zoals je ze soms op LinkedIn tegenkomt. Nee, TalentCare wil jou écht helpen jezelf te ontwikkelen en zo je droombaan te vinden. No strings attached.

Zodoende heb ik een werkplek binnen de GGD gevonden. Ik kan me eindelijk ontwikkelen in de richting die bij me past. Ik krijg nu ook persoonlijke begeleiding en volg lessen. Hierdoor blijf ik op persoonlijk en professioneel vlak leren. Met veel enthousiasme kijk ik nu weer naar de toekomst. Ik kan niet wachten om meer stappen te zetten binnen de zorg en zo een nog betere zorgprofessional te worden.

Michelle Verwijs
Zorgcoördinator

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Ben jij op zoek naar relevante werkervaring in de zorg en ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen? Bij TalentCare krijg jij altijd de begeleiding die jij nodig hebt om je ambities waar te maken.