Inspiratiesessie – ANIOS buiten het ziekenhuis: hot or not?

Weet jij als (aankomend) arts wat de mogelijkheden buiten het ziekenhuis zijn? Voor deze vakgebieden is er relatief weinig aandacht tijdens je studie, terwijl 33% van de AIOS buiten het ziekenhuis in opleiding gaat. Daarnaast heersen er veel vooroordelen over het werken als arts buiten het ziekenhuis: het werk is saai, minder uitdagend op medisch vlak, of dat artsen hier alleen voor kiezen vanwege een relaxte werk-privébalans. Vooroordelen die zeker niet altijd kloppen.

Tijdens deze inspiratiesessie besteden we aandacht aan vooroordelen over werken als ANIOS buiten het ziekenhuis. Onze Manager Zorgverleners Emma Heesbeen gaat op dinsdag 13 februari in gesprek met drie van onze eigen artsen, werkend in verschillende vakgebieden in de eerstelijnszorg. Zij bespreken verschillende stellingen en hun eigen standpunten. Vooroordelen die wij voorbij horen komen: “Als je eenmaal het ziekenhuis uit gaat als basisarts, is het onmogelijk om weer terug te keren.” “Basisartsen die in de eerste lijn gaan werken, verdienen een stuk minder dan in het ziekenhuis.” “Bedrijfsartsen zien alleen maar patiënten met een burn-out.” Wat klopt er wel en wat niet? En daarnaast: wat kunnen universiteiten doen om het werken buiten het ziekenhuis ook beter te belichten en aantrekkelijker te maken?

Een interessante sessie voor alle coassistenten en basisartsen die werken buiten de ziekenhuismuren overwegen, maar nog twijfelen. En iedereen die een visie heeft op deze vooroordelen en wil meepraten tijdens deze sessie!

Praktische informatie

+ Wanneer: Dinsdag 13 februari

+ Tijdstip: 19:30 uur – 20:30 uur

+ Waar: Digitaal

+ Kosten: Gratis

Zien we jou op dinsdag 13 februari ? Schrijf je in via deze link.

Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij hierbij zijn? Dat snappen we! Meld je nu gratis aan en hopelijk zien we jou op 13 februari digitaal!