Samen brengen wij de zin in de zorg

Ons doel is impact creëren: samen met zorgprofessionals en zorginstellingen werken aan een beter zorgsysteem, waarin zorg zingevend en zinvol is.
Banner cultuur website
missie 1

Het probleem

Werkdruk + hiërarchie + wantrouwen + administratie + reputatie

Werken in de zorg is wat ons betreft het mooiste wat er is. Maar er klopt iets niet. Zorg wordt steeds complexer en tóch verder uitgehold. Zorgverleners staan onder continue druk; er heerst een grote kloof tussen de zorg die zij patiënten willen geven en de zorg die zij kunnen (en mogen) bieden. Gevolg is dat zorgverleners uitvallen, of de moed verliezen in de berg administratie, zich niet meer gezien voelen en erkenning missen. Dat kan en moet anders. Wat we nodig hebben, is zin in de zorg.

Onze missie

Zingevend + Zinvol + Zin in!

Samen met zorgverleners en zorgorganisaties werken we aan de zin in zorg. Zodat de zorg zingevend en zinvol is en de zorgverlener zin heeft in het werk. Dat doen we door constructief samen te werken aan een Zin in de Zorg organisatie. We creëren een beweging van zorgverleners die zelfbewust in hun werk staan en gedreven zijn om het verschil te maken. Zo bouwen we aan sterke zorgorganisaties met een gezonde werkcultuur en een zorgsysteem waarin zorgverleners met plezier doen waar ze goed in zijn: Het geven van de best mogelijke zorg met persoonlijke aandacht.

Da 3
Illustraties website academy

Wanna date?

Bij TalentCare zijn zorgverleners onze graadmeters. Want, wat heb je aan een zinvolle missie als je er niet op een zinnige manier werk van maakt? We willen dan ook precies weten hoe het zit. En vooral, waar zitten de blinde vlekken die gezien moeten worden? Data gaat ons daarbij helpen. Onze zorgverleners zijn onze grootste inspiratiebron.

Hoe dan?

Zorgverleners in hun kracht

TalentCare versnelt en versterkt de persoonlijke en professionele ontwikkeling bij zorgverleners. Tien jaar ervaring heeft veel kennis opgeleverd. Plus een groot netwerk. Hierdoor zijn we steeds beter in staat om zorgverleners via educatie en coaching een persoonlijk ontwikkeltraject te bieden waarmee ze sterk staan voor een succesvolle en duurzame carrière in de zorg. Door ze de hulpmiddelen te geven die ze nodig hebben om hun ambities waar te maken én plezier te houden in hun veeleisende werk. Optimaal werkvermogen, dat is het doel.

Zorgorganisaties in hun kracht

TalentCare adviseert en ondersteunt zorgorganisaties bij het creëren van een optimale werkomgeving. Met data, inzichten en ervaringen die we samen met onze zorgverleners en consultants verzamelen, kunnen we doel- en resultaatgericht werken aan zin in de zorg. Onze consultancy talenten, adviseren zorgorganisaties over thema’s als instroom en behoud van zorgverleners, ziekteverzuim en ontwikkeling. Dit doen zijn aan de hand van data die wij ophalen bij onze eigen zorgverleners. Zij slaan de brug tussen zorgverlener en zorgbestuur en brengen zo de zin in de zorg.

Illustraties website cultuurboek

Meer weten over onze cultuur?

Dit is ons verhaal

2014

StudentCare

Al op jonge leeftijd vond Stefan Ottenbros dat het anders moest in de zorg: betere begeleiding en beter werkgeverschap. Tijdens zijn studie farmacie start hij met StudentCare vanuit zijn zolderkamer in Amsterdam: Persoonlijke ontwikkeling i.c.m. een vakgerichte bijbaan voor medische studenten.
2016

TalentCare

StudentCare gaat naast studenten ook jonge artsen ondersteunen bij hun ontwikkeling. TalentCare wordt opgericht. Belangrijkste missie: Artsen helpen tijdens de eerste jaren van hun zeer uitdagende en verantwoordelijke baan.
2018

Persoonlijke ontwikkeling en zorgverbetering

Meer en meer zorgverleners sluiten zich aan bij TalentCare. Via onze eigen Academy faciliteren we een steeds uitgebreider persoonlijk en vakinhoudelijk onderwijsprogramma.
2019

Nieuw kantoor in Bussum

TalentCare blijft groeien, ook het kantoorteam breidt uit. Een stijlvol 19e-eeuws pand aan de Brinklaan in Bussum wordt ons nieuwe hoofdkwartier.
2019

Verbeterinitiatieven

We starten met Verbeterinitiatieven. Zorgverleners kijken met een frisse blik naar hun werkomgeving en komen in actie door een verbeterinitiatief te initiëren: Praktische kleinschalige oplossingen op de werkvloer, om zo stap voor stap de zorg beter te maken.
2020

Corona

2020, het jaar van corona. De zorg en onze zorgverleners krijgen het zwaar te verduren. Met name in de ouderenzorg zijn de gevolgen van de pandemie groot. Voor het kantoorteam een uitdaging om vanuit huis de zorgcollega’s op de werkvloer zo goed mogelijk te blijven ondersteunen.
2020-2021

Great Place To Work – Best workplace

In 2020 behaalden we met vlag en wimpel de Great Place To Work certificering. Erkenning voor goed werkgeverschap vanuit onze eigen medewerkers. Daar zijn we supertrots op! In 2021 werden we zelfs de Allerbeste Werkgever Van Nederland!
2023

Blik op de toekomst

TalentCare is een impact organisatie die de toekomst van de zorg gaat veranderen. Samen brengen wij de zin in de zorg! Zorg die zinvol is, waar zingeving wordt ervaren en waar zorgverleners en organisaties weer zin in hebben. Als wij uiteindelijk alle zorginstellingen een ‘Zin in de zorg *** organisatie’ gemaakt hebben, dan pas is onze missie geslaagd.
Stefan rond 190
Stefan Ottenbros
Chief Zin in de Zorg Officer

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Ik vertel je graag meer over de missie van TalentCare!