Van ANIOS naar AIOS bij TalentCare

Het traject van ANIOS naar AIOS is een stap in de richting van het behalen van een specialisatie als arts. Vaak wordt deze stap gezet na een periode van enkele jaren werken als ANIOS, waarbij de arts meer ervaring opdoet in de praktijk en zichzelf verder ontwikkelt. 

Als ANIOS bij TalentCare werk je in de praktijk binnen verschillende specialismen en krijg je begeleiding van ervaren specialisten. Tijdens deze werkervaring ontdek je welk specialisme het beste bij jou past en krijg je de kans om je te ontwikkelen in dit vakgebied. Zo kun je onder andere aan de slag als ANIOS bedrijfsgeneeskunde, ANIOS ouderengeneeskunde of als ANIOS verslavingszorg. Vaak komen mensen erachter dat zij een heel ander vakgebied leuk blijken te vinden dan zij vooraf voor ogen hadden. 

Van ANIOS psychiatrie naar AIOS psychiatrie  

Toen Els in dienst kwam bij TalentCare had ze oorspronkelijk als doel om huisarts te worden. Bij TalentCare kreeg ze de kans om ervaringen op te doen in andere richtingen. Om haar kansen op een opleidingsplek te vergroten, begon ze aan een opdracht in de verslavingszorg. Deze opdracht bracht Els op een ander pad en inspireerde haar om een andere toekomstdroom na te streven, namelijk die van AIOS psychiatrie.          

“Zonder TalentCare had ik nooit voor de psychiatrie gekozen. Dan was ik waarschijnlijk voor de huisartsenopleiding gegaan. Grappig hoe het leven kan lopen. Misschien was ik later alsnog bij de psychiatrie uitgekomen, maar dan was het waarschijnlijk meer gedoe geweest om te switchen.”

Van ANIOS huisartsgeneeskunde naar HAIOS

Minke had al van jongs af aan al de droom om gynaecoloog te worden. Maar toen ze afgewezen werd voor de opleiding tot gynaecoloog, was ze volledig ontmoedigd.  “De dag na de afwijzing stuurde ik TalentCare een bericht,” vertelt ze.

Bij TalentCare heeft ze geleerd om haar onzekerheid te overwinnen en te luisteren naar haar innerlijke stem. Dit heeft haar gemotiveerd om zich in te schrijven voor de huisartsenopleiding en haar droom om als arts te werken levend te houden.

Begeleiding vanuit TalentCare Door te werken bij TalentCare heb je de kans om te ontdekken welk specialisme het beste bij jou past. Tijdens je werkzaamheden doe je relevante praktijkervaring op en werk je tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Solliciteer dan nu op onze vacature voor ANIOS psychiatrie of ANIOS huisartsgeneeskunde. Of neem rechtstreeks contact op met Michelle Verwijs (06 24268022).

Michelle Verwijs
Zorgzoördinator

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij net als Inge in de eerste lijn aan de slag én werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Ik vertel je graag over wat TalentCare voor jou kan betekenen.