“Er is geen haar op mijn hoofd die eraan denkt hier weg te gaan”

Als je aanbelt bij ons pand in Bussum, is de kans groot dat Evi de deur opendoet. Evi is de happiness manager van TalentCare. Een functie die ze samen met haar team heeft opgezet. “Die vrijheid en verantwoordelijkheid krijg je hier volop. Je hebt zelf in de hand hoe je je werk vormgeeft. Dat vind ik heel belangrijk.”

Evi gelooft heilig in de missie van TalentCare. De nieuwe generatie zorgverleners opleiden. Een generatie die de zorg beter wil maken. “Maar dat kunnen zorgverleners alleen doen als ze ook goed voor zichzelf zorgen”, zegt ze. “Als ze zichzelf leren kennen, hun grenzen kunnen aangeven en over hun onzekerheden durven praten.”

Maar daar hebben ze wel de juiste tools voor nodig. En daar is een belangrijke rol weggelegd voor het kantoorteam, volgens Evi. “Werken in de zorg is hectisch, dan is het fijn als je een team hebt dat achter je staat. Mensen die zelf ook goed in hun vel zitten.”

Bijdrage leveren aan belangrijk werk

De zorgverleners zijn Evi’s grootste drijfveer voor het werk wat ze doet. “Ik ben heel blij met de tijd die ik krijg om ze allemaal te leren kennen”, zegt ze met een twinkeling in haar ogen. “Niet alleen als zorgverlener, ook als persoon. Ik vind het bijzonder dat wij een bijdrage mogen leveren aan het belangrijke werk dat ze iedere dag doen en de ontwikkeling die ze doormaken.”

Hoe die bijdrage eruitziet? Evi is als happiness manager verantwoordelijk voor het werkgeluk van alle medewerkers van TalentCare. Ze kijkt kritisch naar wat de organisatie doet als werkgever. Wat gaat al goed? En wat kan nog beter?

Persoonlijke aandacht

Daarvoor haalt ze continu feedback op bij haar collega’s, waar ze vervolgens mee aan de slag gaat. “Ik vind het belangrijk dat we als werkgever naast onze mensen staan. Dat we persoonlijke aandacht geven, tijdens leuke momenten in iemands leven, maar ook tijdens minder leuke momenten. En dat we successen vieren. Daar zet ik me graag voor in. Daarnaast kunnen collega’s altijd bij mij terecht met vragen.”

“We zien elkaar als persoon, niet als functie”

Geen eenling meer

Verder is Evi office manager en doet ze allerlei HR-gerelateerde taken. “Ik ben een manusje van alles”, grapt ze. “Dat vind ik heerlijk. Ik heb die afwisseling nodig in mijn werk. Ik hou van regelmaat, maar heb ook uitdaging nodig en wil mezelf blijven ontwikkelen. Gelukkig kan dat hier goed.”

Een voorbeeld van zo’n uitdaging? Het Great Place to Work-traject dat Evi op touw heeft gezet. Samen met Great Place to Work Nederland deed ze onderzoek naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie. Medewerkers gaven anoniem hun mening. “Best spannend”, blikt ze terug. “Maar ze beoordeelden ons gemiddeld met een 9,5. Zo bijzonder!”

Interesse in elkaar

Wat TalentCare voor haar persoonlijk zo’n great place to work maakt? “Ik waardeer de familiesfeer op kantoor enorm. We zijn geïnteresseerd in elkaar, werken keihard met z’n allen, maar vinden gezelligheid ook belangrijk. En we zien elkaar hier als persoon, niet als functie.”

Verder krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, benadrukt Evi. “Het voelt hier allesbehalve hiërarchisch. De mening van iedereen doet ertoe. Je wordt echt gestimuleerd om mee te denken vanuit je eigen expertise, en daarin nemen we elkaar ook serieus.”

Ontwikkeling doorgemaakt

Zelf ziet ze een groot verschil tussen de Evi die vier jaar geleden het kantoor binnenstapte en de Evi van nu. “Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en durf sneller te zeggen wat ik vind.” Vrienden vragen haar weleens of ze na vier jaar nooit om zich heen kijkt naar een andere functie of werkgever. “Nee”, antwoordt ze dan. “Er is geen haar op mijn hoofd die eraan denkt hier weg te gaan. Ik krijg veel plezier van mijn werk en collega’s en kan hier nog zo veel leren. Daar geniet ik elke dag van.”

Evi van Zanten
Happiness Manager

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij weten hoe het is om bij TalentCare te werken? Ik vertel je er graag meer over!