Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij TalentCare maken we impact! In de zorg, de maatschappij en op het gebied van duurzaamheid. Wij willen de zorg hierin inspireren en geven dus graag het goede voorbeeld.

Banner mvo

Trees for All

Trees for all 3
0
bomen geplant

Sinds november 2023 planten wij voor elke ingevulde werkplek een boom via Trees for All. Dit omdat onze zorgprofessionals elke dag van en naar hun werkplek reizen. Ons wagenpark bestaat voor een deel uit hybride auto’s en we hopen op termijn hier elektrische auto’s aan toe te voegen. Tot die tijd willen we via een andere weg iets terug doen voor het klimaat. En wat is er mooier dan een groenere wereld? 

Leona Clinic Tanzania

Leona Clinic Tanzania
0
gedoneerd

Sinds januari 2023 steunen wij de Leona Clinic in Tanzania. Een geboortekliniek die moeder-kind sterfte wil tegengaan. Door voldoende middelen en goede zorg, verleent door goed geschoolde zorgprofessionals. Voor elke arts die door een van onze eigen zorgprofessionals wordt aangedragen en bij ons start, doneren wij €500 aan deze kliniek. Zo ontwikkelen we niet alleen zorgprofessionals in Nederland, maar krijgen zorgprofessionals in Tanzania ook deze mogelijkheid!

foto ipv illustratie website

Duurzame keuzes

Bij TalentCare proberen wij in al onze keuzes duurzaam te denken. Of het nu gaat om kantoorartikelen, een welkomstcadeau voor onze zorgprofessionals of het scheiden van afval. Spullen kopen doen wij zo min mogelijk. We geloven dat elke kleine stap een grote impact kan hebben op onze toekomst.

Pand binnenkant

Ons clubhuis

Verleden bewaard, toekomst beschermd

Ondanks dat ons clubhuis een oud en karakteristiek pand is dat niet duurzaam lijkt, nemen wij veel stappen om het duurzaam te maken. Zo hebben wij op veel plekken dubbelglas laten plaatsen, liggen er 50 zonnepanelen op ons dak, is het dak geïsoleerd, maken wij gebruik van een warmtepomp en heeft het pand energielabel A++. Daarnaast hebben wij eind 2023 ook de bovenverdiepingen van het pand verhuurd. Zo gaan we ruimteverspilling tegen.

Onze maaltijden

Vegetarisch en minder verspilling

Wij bieden alleen nog vegetarische maaltijden aan. Of het nu om de lunch op ons clubhuis gaat, de maaltijden tijdens onze Zin in de Zorg dagen of de TalentCare Tour diners. We proberen de hoeveelheden altijd goed af te stemmen. Maar er zijn ook altijd bakjes aanwezig om eventuele restjes mee naar huis te nemen. Op deze manier verspillen we geen voedsel.

Maaltijden vega 2
Stefan rond 190
Stefan Ottenbros
Chief Zin in de Zorg Officer

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Ik vertel je graag meer over hoe TalentCare maatschappelijk verantwoord onderneemt!