Hoe is het nu met zorgheld Lieke?

Lieke Kursten Zorgheld

Op het hoogtepunt van de coronacrisis spraken we verschillende #zorghelden van TalentCare. Inmiddels is de storm wat gaan liggen. Dus zijn we benieuwd: hoe is het nu met onze zorghelden? ANIOS Ouderengeneeskunde Lieke Kursten (29) trapt af.

Hoe is het nu met je?

“Goed! Ik heb net twee weken vakantie gehad. Lekker gefietst en gezeild op het Veluwemeer. Daar was ik echt aan toe. In september begin ik met de huisartsenopleiding, tot die tijd werk ik nog in dit verpleeghuis. Omdat ik over twee maanden stop, ben ik nu een soort vliegende keep. Ik neem afdelingen waar van collega’s die vakantie hebben en pak extra taken op. Ik meet weer bloeddrukken, denk na over labuitslagen. Het is fijn om het even wat rustiger aan te doen. En niet meer telkens brandjes te blussen.”

Hoe is de situatie nu op je werk?

“Er zijn geen besmette patiënten meer op onze locatie. Een maand geleden hebben we de corona-cohortafdeling afgebroken. Mocht er weer een uitbraak komen, kunnen we die afdeling binnen 24 uur opbouwen. En genoeg personeel optrommelen. Daarnaast ondersteunt een speciaal coronateam van tien mensen ons. Met hen kunnen we praten over de heftige momenten die we hebben meegemaakt. Welke impact had de coronacrisis op ons? Wat ging goed? Wat kan beter? Op deze manier kunnen we ook leren van de afgelopen periode.”

“Ik ben trots op onze prestaties”

Ja, vertel eens. Wat nemen jullie mee naar de toekomst?

“Twee keer per jaar bespreken we het zorgleefplan van elke patiënt. Samen met het hele zorgteam, de patiënt zelf en de familieleden. Dat doen we nu via Zoom. Voorheen moesten sommige families van ver komen. Dan namen ze een dag vrij om ons een halfuurtje te spreken. Beeldbellen is veel efficiënter. Voor de coronacrisis liepen gesprekken standaard uit, nu zijn we iedere keer op tijd klaar.”

Wat heb je zelf van de coronacrisis geleerd?

“Vooral op organisatorisch vlak ben ik gegroeid. In korte tijd hebben we veel geregeld. Ineens moesten we als artsen zelf roosters maken. En meedenken over financiële zaken. Voor welke zuurstofapparaten kiezen we? En hoe duur zijn die?”

Hoe kijk je terug op de afgelopen maanden?

“Het was een hectische periode, maar we hebben een mooie prestatie geleverd. Wat er ook moest gebeuren, we deden het. We waren flexibel en daadkrachtig. Ik ben trots op ons team!”

Michelle Verwijs
Zorgcoördinator

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Alles start met zorgverleners. Want om voor anderen te kunnen zorgen, is het belangrijk ook goed voor jezelf te zorgen en je eigen weg daarin te vinden. Daar help ik je graag bij.