Inspiratiesessie – Maak werk van verzuim in de zorg!

Ontdek de sleutel tot effectief verzuimmanagement in de zorg tijdens onze digitale inspiratiesessie op dinsdag 23 april. Dit evenement is speciaal voor HR managers, -adviseurs en leidinggevenden in de zorg die streven naar een effectieve aanpakeffectieve strategieën rondom verzuimpreventie en -management.
Verzuim in de zorg loopt al jaren op. En dat is voor zowel zorginstellingen als zorgverleners geen goed nieuws. In de zorgsector is het vraagstuk rondom verzuim een uitdaging van formaat.

De verzuimcijfers in de sector zorg en welzijn liegen er niet om, zo blijkt ook uit onderstaande grafiek van Vernet. Hoewel er in 2023 een daling te zien is in het kortdurig verzuim ten opzichte van een jaar eerder, is het langdurig verzuim (>365 dagen) juist toegenomen en voor het eerst boven de twee procent (2,03%).

Verzuimontwikkeling zorg

Wat kan je als leidinggevende of HR medewerker doen aan preventie van verzuim? En als een zorgverlener zich ziek heeft gemeld, hoe voorkom je dan zoveel mogelijk een langdurig traject?

Leidinggevenden in de zorg staan voor de taak om te begrijpen hoe ze preventieve maatregelen kunnen nemen en wat te doen wanneer een medewerker uitvalt. Op dinsdag 23 april gaan TalentCare Chief Zin in de Zorg Officer Stefan Ottenbros en arbeids- en organisatiespycholoog Sara Bloemers met elkaar in gesprek over effectief verzuimmanagement in de zorg. Sara werkt bij Van Campen Consulting, een innovatieve arbodienst, welke bekendstaat om de methode Oplossingsgericht Verzuimmanagement®. Stefan en Sara delen praktische handvatten en diepgaande inzichten om met verzuim om te gaan.

Onderwerpen die tijdens de inspiratiesessie aan bod komen:

  1. Talentontwikkeling: Ontdek hoe talentontwikkeling kan bijdragen aan het verminderen van verzuim en het versterken van jouw zorgteam.
  2. Preventie: Voorkomen van uitval: Leer over effectieve manieren om verzuim te voorkomen en een gezonde werkomgeving te creëren.
  3. Verzuimmanagement: Hoe kun je adequaat handelen bij verzuim? Hoe zorg je er samen voor dat iemand goed, gezond en volledig herstelt in werk?

Praktische informatie

+ Wanneer: Dinsdag 23 april

+ Tijdstip: 19:30 uur – 20:30 uur

+ Waar: Digitaal

+ Kosten: Gratis

Schrijf je gratis in via deze link en ontvang de Zoomlink voor deelname. Mis deze unieke kans niet om waardevolle inzichten te verwerven en samen te bouwen aan een veerkrachtige zorgomgeving.

Stefan Ottenbros
Chief Zin in de Zorg Officer

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij hierbij zijn? Dat snappen we! Meld je nu gratis aan en hopelijk zien we jou op 23 april digitaal!