Een duidelijk toekomstplan had Charlotte de Groot (27) niet na haar afstuderen. TalentCare bracht haar op het spoor van de ouderengeneeskunde. Dat leek haar eerst stoffig, maar nu zit ze er helemaal op haar plek. “Het voelt goed dat ik echt iets voor mensen kan betekenen.”

“Na mijn afstuderen was ik zoekende. Als student geneeskunde had ik natuurlijk coschappen gelopen, maar bij geen afdeling had ik duidelijk ervaren: dit gaat ‘m worden. Wat, hoe en wanneer? Op al die domeinen had ik vraagtekens.

Met precies dat verhaal kwam ik aan bij TalentCare. Ik had verwacht dat ze me terug naar huis zouden sturen met de opdracht nog maar eens een half jaartje na te denken over wat ik precies wilde. Maar tot mijn verbazing zei Coördinator Zorg Michelle: ‘Volgens mij zijn we een perfecte match!’”

Veel oog voor persoonlijke ontwikkeling

“Nu, bijna een jaar later, snap ik waarom. TalentCare heeft veel oog voor persoonlijke ontwikkeling en dat was precies waar ik naar op zoek was. In mijn opleiding en op eerdere werkplekken ging het toch vooral over portfolio opbouwen en het kiezen van je specialisatie.

“Ik voelde me vanaf het eerste moment gezien en gewaardeerd”

Hier heb ik echt het gevoel dat ik bijdraag aan de missie van TalentCare om te bouwen aan een betere en mentaal gezondere generatie zorgverleners. Dat sprak mij persoonlijk erg aan: ik voelde me vanaf het eerste moment gezien en gewaardeerd. 

Michelle zag in mij een persoon met een warm karakter, die geen uitdaging uit de weg gaat. Daarom stelde ze voor om me te plaatsen als arts ouderengeneeskunde. Want geriatrie kan best complex zijn, met langdurige behandelprocessen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst mijn twijfels had over haar voorstel: bij een verpleeghuis had ik toch een stoffig idee. Maar goed: wie A zegt, moet ook B zeggen. Ik besloot het gewoon te proberen en kwam terecht bij een grote verpleeghuisaanbieder in Rotterdam.”

Als basisarts al veel regie

“Ondertussen is dat stoffige beeld helemaal verdwenen. Sterker nog, ik probeer dat beeld juist actief te ontkrachten. Dat komt vooral omdat ik erachter ben gekomen dat ik veel kan leren van deze doelgroep en daarbij als basisarts al veel regie heb. Ik kan hier echt wat betekenen voor mensen.

Ik werk in het verpleeghuis op de afdeling ‘kort verblijf’, waar mensen revalideren na bijvoorbeeld een heupoperatie. Mijn voornaamste taak is om het zorgproces van de patiënten te begeleiden. Verloopt hun herstel zoals gepland, welke handelingen of medicatie helpen daarbij, moet er nog aanvullend onderzoek komen? Maar ook: kan ik de patiënt en de familie geruststellen door uit te leggen wat ik aan het doen ben?”

Meer aan het dokteren

“Je bent hier veel meer aan het ‘dokteren’ dan in het ziekenhuis bijvoorbeeld. Daar werk je toch vooral met protocollen en laat je het behandelplan maken over aan de specialist of een multidisciplinair team.

Nu ik een jaar hier werk, ervaar ik hoe het is om je kennis en kunde in te zetten om mensen te helpen. Dat heb ik nooit zo concreet gevoeld. De mensen hier zijn kwetsbare ouderen en zijn afhankelijk van onze zorg. Het voelt goed dat ik echt iets voor deze mensen kan betekenen. Ik ben blij dat ik dat ontdekt hebt.”

Tip: Spreek het uit als je zoekende bent

“Tijdens mijn opleiding waren er studenten die heel stellig verkondigden dat ze bijvoorbeeld intensivist wilden worden, of een andere duidelijke specialisatie voor ogen hadden. Ik werd daar soms onzeker van omdat ik niet zo’n concreet toekomstbeeld had. Nu zou ik juist zeggen: houd je twijfel niet voor je, maar spreek het uit. Het leverde mij een perfecte match met TalentCare op. En een nieuwe uitdaging in de ouderengeneeskunde!”

Werken in de eerste lijn bij TalentCare

Bij TalentCare werken zorgverleners op verschillende plekken in de eerste lijn én werken ze aan hun eigen ontwikkeling via ons Care4Life ontwikkelprogramma.