“Mijn vrouw zegt dat ik altijd zo vrolijk thuiskom van werk”

Jarenlang werkte Lennard als business consultant. Hij kwam bij talloze bedrijven over de vloer: een afwisselende baan met veel vrijheid. Toch besloot hij dit op te geven voor een contract bij TalentCare. “Ik krijg nog steeds alle ruimte om zelf te ondernemen. Tegelijkertijd maak ik nu onderdeel uit van een hecht team.”

Eigenlijk had Lennard het prima naar zijn zin als consultant. In die rol kwam hij in aanraking met TalentCare. In januari 2021 schakelde directeur Stefan hem in om de implementatie van een nieuw softwaresysteem in goede banen te leiden. De missie en visie van TalentCare spraken Lennard meteen aan.

Belofte waargemaakt

“Ik heb een achtergrond in arbeidsbemiddeling en detachering”, licht hij toe. “Interessante vakgebieden, maar ik miste soms de maatschappelijke waarde van het werk. Bij TalentCare was de toegevoegde waarde meteen duidelijk: zorgverleners ontwikkelen om daarmee de zorg in Nederland te verbeteren.”

Lennard sprak meerdere zorgverleners, die hem vertelden welke impact het ontwikkeltraject had op hun carrière. “Dat vond ik zo gaaf. De belofte die TalentCare naar buiten doet, wordt ook waargemaakt.”

Brede functie

Als Stefan hem na een half jaar vraagt of hij openstaat voor een vaste functie, twijfelt hij eerst. “Ik wilde niet gebonden zijn aan één systeem, ik was wel op zoek naar een brede functie.” Langzaamaan komen Stefan en Lennard uit bij een functie die goed bij Lennard past.

En die functie omvat nogal wat: als operationeel manager is Lennard is verantwoordelijk voor de backoffice, urenregistratie, facturatie, verloning, en ga zo verder.

“Ik voelde me hier meteen thuis”

Geen eenling meer

Lennard: “Als consultant kwam ik bij veel bedrijven over de vloer. Daar analyseerde ik het probleem, loste ik het op en dan was ik weer weg. Nu ben ik voor lange tijd bij alle processen betrokken. En ik zorg nu ook dat problemen in de toekomst voorkomen worden.” Een ander verschil met zijn werk als consultant? “Ik ben minder een eenling, maak nu echt onderdeel uit van een team. Samen werken we ergens aan.” Over dat team is hij heel enthousiast. “Mijn vrouw zei laatst nog: je komt altijd zo vrolijk thuis van je werk.”

Jong team

Wat de sfeer zo goed maakt? “We hebben een jong en hecht team, dat van hard werken houdt maar ook van gezelligheid. De bedrijfscultuur is open en informeel, er wordt veel gelachen en we doen regelmatig een drankje samen. Het draait niet alleen om werk. Dat past bij mij.” Wat Lennard ook snel opvalt: het gebrek aan hiërarchie. Zijn rol is vrij nieuw, maar hij kreeg alle ruimte en vrijheid om zichzelf die rol eigen te maken. “Mijn eerste taak was om de urenregistratie recht te trekken. De boodschap? ‘Ga maar regelen.’ Daar is wel lef voor nodig, als leidinggevende. Tegelijkertijd stond Stefan of een andere collega altijd klaar als ik hulp nodig had.”

Controle loslaten

Lennard is nu ook verantwoordelijk voor het team ‘operatie’. “Dat is nieuw voor me”, zegt hij. “Maar een mooie kans. Ik heb al geleerd meer te delegeren en de controle vaker los te laten.” “Ik had altijd zo’n houding van: Als ik het zelf doe, weet ik dat het goed gaat. Maar ik hoef het niet allemaal alleen te doen. En wat blijkt: negen van de tien keer gaat het ook goed als een ander het doet”, besluit hij lachend.

Lennard de Gier
Manager Operatie

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij weten hoe het is om bij TalentCare te werken? Ik vertel je er graag meer over!