Vitale care

De zorg is een fantastisch vak, maar ook veeleisend en intens. Belangrijk dus om sterk in je schoenen te staan en goed in je vel te zitten. Vitale Care is onderdeel van ons programma omdat jouw gezondheid minstens zo belangrijk is als die van patiënten. Hoe voorkom je dat je baan met je aan de haal gaat of teveel weerslag krijgt op je mentale en fysieke gesteldheid?

Banner vitale care website
Vitale Care 2

Mindfulness

Iedereen is gebaat bij een hoofd dat rustig blijft in heftige omstandigheden. Daarom besteden we ook aandacht aan mindfulness. Onder andere met het geven van een meditatietraining en sessies waarbij ademhalingsoefeningen centraal staan. Ook in de modules komen aspecten van mentale weerbaarheid aan bod (grenzen aangeven, voorkomen dat je gaat piekeren of somberen, energiebeheer).

Inspiratie en motivatie

Wij organiseren regelmatige evenementen en symposia met inspirerende key-note speakers

Plezier hebben en houden in je werk, dat is in de zorg soms een uitdaging. Dat snappen we. We zijn een club voor en door zorgverleners, we kennen de praktijk, de worsteling met het systeem en de toenemende werkdruk. Maar we weten ook hoe het voelt om zorgverlener te zijn. Dat onbeschrijflijke moment als je écht iets kunt betekenen voor een patiënt. Dáár doe je het voor. Zo zien wij dat ook bij onze zorgverleners. We willen ze voeden met inzichten en vaardigheden waar ze écht iets aan hebben. Zodat jij, als zorgverlener, elke dag gemotiveerd en geïnspireerd in je werk staat en daarmee actief bijdraagt aan zorgverbetering.

Vitale Care 1
Marike VITALE CARE
Marike Klugkist
ANIOS

“Ik ging al vaak naar buiten en sportte veel, maar tegenwoordig probeer ik ook op gezette momenten me meer bewust te worden van hoe ik écht in mijn vel zit. Onder andere met meditatie en ademwerk. Dat is belangrijk voor me, omdat werken in de zorg regelmatig heftig is.”

Illustraties website 15

Ja, dit wil ik ook!

Ben je enthousiast en wil je je inschrijven als zorgverlener of als zorginstelling? 

Emma rond 190
Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Ik vertel je graag meer over wat Vitale Care voor jou kan betekenen!