Podcast: Los als ANIOS – De eerste fout

Tijdens deze podcast praten we over het maken van de eerste fout als ANIOS

Je kunt de aflevering hier terugluisteren.

De start van je carrière als basisarts is leuk en spannend tegelijk. Hier heb je jaren voor gewerkt en gestudeerd. Het betekent dat je een hoop nieuwe verantwoordelijkheden erbij krijgt: medicatie uitschrijven, coassistenten begeleiden, je eerste dienst..

Ook sta je als dokter in spé voor belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor de rest van je carrière. Je komt voor allerlei verschillende vragen te staan. Welk specialisme heeft mijn voorkeur? Wil ik binnen of buiten het ziekenhuis werken? Moet ik promoveren om in opleiding te komen?

Tijdens de nieuwe podcast ‘Los als ANIOS bespreken we al deze vragen, uitdagingen en meer. De podcast is een samenwerking tussen De Jonge Dokter en TalentCare waarmee we jonge dokter willen ondersteunen tijdens de eerste fase van hun carrière. Elke aflevering schuiven een ANIOS en een coassistent aan bij onze host en collega Jeroen Wijnen.

Aflevering 3: De eerste fout

Hoe ga je als basisarts om met het maken van fouten? Geef je bijvoorbeeld je fout toe aan een patiënt? En hoe ga je om met angst om een fout te maken? In deze aflevering van Los als ANIOS gaan we daar dieper in. We praten met Lisa Trommelen (arts-onderzoeker Amsterdam UMC én actief lid bij stichting De Jonge Dokter) en coassistent Floris Bent.

Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Lijkt het jou leuk om eens aan te schuiven bij onze podcast? Laat het me weten, ik kom graag met je in contact.