Podcast: Los als ANIOS – De eerste heftige casus

Tijdens deze podcast bespreken we de eerste heftige casus die je als ANIOS meemaakt.

Je kunt de aflevering hier terugluisteren.

De start van je carrière als basisarts is leuk en spannend tegelijk. Hier heb je jaren voor gewerkt en gestudeerd. Het betekent dat je een hoop nieuwe verantwoordelijkheden erbij krijgt: medicatie uitschrijven, coassistenten begeleiden, je eerste dienst..

Ook sta je als dokter in spé voor belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor de rest van je carrière. Je komt voor allerlei verschillende vragen te staan. Welk specialisme heeft mijn voorkeur? Wil ik binnen of buiten het ziekenhuis werken? Moet ik promoveren om in opleiding te komen?

Tijdens de nieuwe podcast ‘Los als ANIOS bespreken we al deze vragen, uitdagingen en meer. De podcast is een samenwerking tussen De Jonge Dokter en TalentCare waarmee we jonge dokter willen ondersteunen tijdens de eerste fase van hun carrière. Elke aflevering schuiven een ANIOS en een coassistent aan bij onze host en collega Jeroen Wijnen.

Aflevering 2: Eerste 3 maanden als ANIOS

Is het normaal om ’s nachts wakker te liggen van een heftige casus en moet meehuilen met een patiënt kunnen tijdens een gesprek? Het zijn zomaar zaken waar je als beginnend arts mee te maken kunt krijgen. En hoe ga je daar dan mee om? In deze aflevering van Los als ANIOS bespreken we de eerste heftige casus die je als basisarts meemaakt. Dat doen we met Danah Kamphuis (arts-onderzoeker voortplantingsgeneeskunde aan het VUmc én actief lid bij stichting De Jonge Dokter) en coassistent Floris Bent.

Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Lijkt het jou leuk om eens aan te schuiven bij onze podcast? Laat het me weten, ik kom graag met je in contact.