Podcast: Los als ANIOS – Wel of niet promoveren

Moet je wel of niet promoveren om in opleiding te komen?

Je kunt de aflevering hier terugluisteren.

De start van je carrière als basisarts is leuk en spannend tegelijk. Hier heb je jaren voor gewerkt en gestudeerd. Het betekent dat je een hoop nieuwe verantwoordelijkheden erbij krijgt: medicatie uitschrijven, coassistenten begeleiden, je eerste dienst..

Ook sta je als dokter in spé voor belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor de rest van je carrière. Je komt voor allerlei verschillende vragen te staan. Welk specialisme heeft mijn voorkeur? Wil ik binnen of buiten het ziekenhuis werken? Moet ik promoveren om in opleiding te komen?

Tijdens de nieuwe podcast ‘Los als ANIOS bespreken we al deze vragen, uitdagingen en meer. De podcast is een samenwerking tussen De Jonge Dokter en TalentCare waarmee we jonge dokter willen ondersteunen tijdens de eerste fase van hun carrière. Elke aflevering schuiven een ANIOS en een coassistent aan bij onze host en collega Jeroen Wijnen.

Aflevering 4: Wel of niet promoveren

Moet je promoveren om in opleiding te komen? Of weegt klinische ervaring juist zwaarder? Het is één van de grotere dilemma’s waar veel basisartsen mee rondlopen. In deze vierde en alweer laatste aflevering uit deze reeks van Los als ANIOS bespreken we dit met Emilie Breekveldt (arts-onderzoeker bij het Erasmus MC én het Antonie van Leeuwenhoek (AVL), en actief lid bij stichting De Jonge Dokter). En last but not least onze vaste coassistent, Floris Bent.

Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Lijkt het jou leuk om eens aan te schuiven bij onze podcast? Laat het me weten, ik kom graag met je in contact.