Podcast: Los als ANIOS

De eerste 3 maanden als ANIOS

Je kunt de aflevering hier terugluisteren.

De start van je carrière als basisarts is leuk en spannend tegelijk. Hier heb je jaren voor gewerkt en gestudeerd. Het betekent dat je een hoop nieuwe verantwoordelijkheden erbij krijgt: medicatie uitschrijven, coassistenten begeleiden, je eerste dienst..

Ook sta je als dokter in spé voor belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor de rest van je carrière. Je komt voor allerlei verschillende vragen te staan. Welk specialisme heeft mijn voorkeur? Wil ik binnen of buiten het ziekenhuis werken? Moet ik promoveren om in opleiding te komen?

Tijdens de nieuwe podcast ‘Los als ANIOS bespreken we al deze vragen, uitdagingen en meer. De podcast is een samenwerking tussen De Jonge Dokter en TalentCare waarmee we jonge dokter willen ondersteunen tijdens de eerste fase van hun carrière. Elke aflevering schuiven een ANIOS en een coassistent aan bij onze host en collega Jeroen Wijnen.

Aflevering 1: Eerste 3 maanden als ANIOS

Tijdens de eerste drie maanden komt er als ANIOS dan ook veel op je af. We bespreken tijdens deze eerste aflevering van ‘Los als ANIOS’ hoe coassistenten en basisartsen naar de start van loopbaan kijken.

Dat doen we met Floris Bent, hij heeft net zijn semi-arts stage afgerond en is op dit moment bezig met zijn wetenschappelijke stage, en Fia Cialdella ANIOS/Arts-onderzoeker én penningmeester van stichting De Jonge Dokter. Aan de hand van prikkelende stellingen gaan we met elkaar in gesprek om een beter beeld te krijgen van alles wat je de eerste maanden als dokter te wachten staat.

Emma Heesbeen
Manager Zorgverleners

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Lijkt het jou leuk om eens aan te schuiven bij onze podcast? Laat het me weten, ik kom graag met je in contact.