TalentCare is een Great Place To Work

TalentCare is Great Place To Work 2022

Bussum, 4 augustus  2022

Goed werkgeverschap vormt binnen TalentCare de basis voor de positieve impact die wij in de zorg willen maken. Daarom zijn we trots met iedereen te mogen delen dat TalentCare ook dit jaar officieel een Great Place To Work is!

Great Place To Work Nederland heeft ook dit jaar weer onderzoek gedaan naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen onze organisatie. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek hebben wij ruim voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Alleen organisaties die de vereiste score behalen mogen direct de titel Great Place To Work Certified dragen.

Goed werkgeverschap

TalentCare heeft de ambitie om de beste werkgever in de zorg te zijn. Daar doen we elke dag onze uiterste best voor door onze collega’s met persoonlijke aandacht te benaderen en onszelf te blijven ontwikkelen als zorgorganisatie. Met deze certificering hopen wij ook andere (zorg)organisaties te inspireren om óók een Great Place To Work te worden. Want alleen samen kunnen we de zorg beter maken.

Persoonlijke aandacht voor al onze medewerkers is wat ons betreft dé sleutel tot werkgeluk. Dat uit het onderzoek blijkt dan onze medewerkers (zorgverleners en kantoor-team) zich gezien voelen en veel plezier hebben in hun werk, betekent veel voor ons. Dat is een enorme motivatie om elke dag met zorg en aandacht aan nog beter werkgeverschap te werken en andere (zorg)organisaties daarmee te inspireren.

“Wij willen de beste werkgever in de zorg zijn! Een gewaagde uitspraak? Wij denken van niet. Want als jij de hele dag voor anderen zorgt, wie zorgt er dan voor jou? Als Happiness Manager ben ik verantwoordelijk voor het werkgeluk van al onze collega’s. Feedback vanuit de organisatie speelt daarbij een belangrijke rol. De Trust Index helpt ons om inzicht te krijgen in zaken die al goed gaan en waar we ons nog in kunnen verbeteren. Het geeft ons concrete handvatten om nog beter voor onze mensen te zorgen. Zó blijven we onszelf ontwikkelen als werkgever!”

Evi van Zanten, Happiness Manager TalentCare

Over ons

TalentCare ontwikkelt de nieuwe generatie zorgverleners. Wij behandelen en verplegen patiënten binnen eerste- en tweedelijnszorginstellingen door heel Nederland. Dat doen we vanuit de overtuiging dat iedereen de best mogelijke zorg met persoonlijke aandacht verdient. En dat start bij onze zorgverleners: want om voor anderen te kunnen zorgen moet je eerst goed voor jezelf zorgen.

Onze artsen en verpleegkundigen volgen een persoonlijk leiderschap traject dat zij grotendeels zelf vormgeven. Het is een combinatie van relevante werkervaring en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit onze eigen TalentCare Academy faciliteren we een programma waar zowel training op het gebied van persoonlijke vaardigheden als vakinhoudelijk onderwijs onderdeel van zijn. Hiermee werken onze zorgverleners aan een solide basis en komen ze sterker in hun schoenen te staan. Zo maken onze zorgverleners in de praktijk ook écht een verschil.

“De zorg, en daarmee ook de zorgverleners, staan onder hele grote druk. Om plezier in je vak te houden geloof ik in de kracht van persoonlijk leiderschap. Dat betekent voor mij dat je je volledige verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen ontwikkeling. Zodat je werk doet dat écht bij jou past en je energie oplevert. Ik doe dit met een gezonde dosis zelfreflectie, ondernemerschap, lol en authenticiteit. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen in de zorg met deze ontwikkel-mindset te inspireren. Want betere zorg begint echt bij jezelf!”

Stefan Ottenbros, Oprichter + Directeur WeCareGroup

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place To Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place To Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place To Work geeft op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging hiervan. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten.

Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place To Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever.

Cultuur

We zijn een organisatie voor en door zorgverleners. Wij komen zelf uit de praktijk en weten wat er speelt op de werkvloer. Het werk in de zorg is veeleisend met van oudsher een hiërarchische structuur. We willen patronen doorbreken en een nieuwe generatie zorgverleners in hun kracht zetten. Daarom zetten we ons in voor een veilige inclusieve werkcultuur waar jij jezelf kunt zijn, waar we elkaar durven aanspreken op gedrag en waar een leergierige houding en zelfreflectie belangrijker zijn dan een foutloze reputatie. Succesvol en plezierig samenwerken vraagt om sensitieve communicatie, wederzijds respect en een open mind. Onze cultuur is de basis voor ons succes!

Meer weten? Bekijk dan ook eens het Cultuurboek van de TalentCare.

Evi van Zanten
Happiness Manager

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Elke dag leren we binnen TalentCare van én met elkaar. Zo komen we steeds dichter bij onze ambitie om de beste werkgever in de zorg te zijn.