Terugblik Inspiratiesessie Psychiatrie

inspiratiesessie psychiatrie

Maandag 11 oktober was psychiater Maartje de Boer van GGZ Centraal bij ons te gast. Voor alweer de tweede Inspiratiesessie van het seizoen. In onze vernieuwde studio in Bussum ging Stefan Ottenbros (oprichter van TalentCare) met haar in gesprek.

Ze spraken ondermeer over over haar drijfveren als mens en arts, haar passie voor het vak van psychiater en de weg die zij bewandelde om uiteindelijk in de psychiatrie uit te komen.

Van chirurgie naar psychiatrie

Tijdens het gesprek vertelde Maartje dat ze gedurende haar loopbaan meerdere specialismen serieus heeft overwogen, nog voordat zij in opleiding ging tot psychiater. Toen ze net was afgestudeerd, ging ze als ANIOS aan de slag bij de chirurgie. Ze was ervan overtuigd dat ze in een snijdend specialisme actief wilde zijn. Initieel haalde ze veel plezier en voldoening uit haar dagelijks werk. De hiërarchie die zij destijds in het ziekenhuis ervaarde, was een van de redenen om toch te kijken naar andere specialismen. Uiteindelijk ging zij in opleiding tot huisarts.

Die opleiding maakte ze af maar als huisarts ervaarde zij te weinig tijd om zich écht te kunnen verdiepen in cliënten, en de psychiatrie trok haar steeds meer aan. Uiteindelijke ging zij op 37-jarige leeftijd alsnog in opleiding tot psychiater. Sinds juni 2021 is zij nu officieel psychiater, in dienst bij GGZ Centraal.

“Heb een beetje hart en empathie voor je cliënt.”

Maartje de Boer

Over de Inspiratiesessies:

TalentCare organiseert dit jaar meerdere online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar, en vragen kunt stellen aan medisch specialisten die werkzaam zijn in vakgebieden buiten het ziekenhuis: ouderengeneeskunde, psychiatrie en verslavingszorg.
Per sessie staat één vakgebied centraal. Stefan Ottenbros, directeur en oprichter van TalentCare, is de host tijdens deze avond.

De volgende inspiratiesessie komt eraan dus hou onze website en socials in de gaten. De aankondiging volgt binnenkort..

Stefan Ottenbros
Directeur en Oprichter

Laat je inspireren!
Neem direct contact met mij op!

Tijdens de inspiratiesessies komen medisch specialisten uit vakgebieden buiten het ziekenhuis aan het woord. Ken of ben jij iemand die met passie over zijn of haar vak kan vertellen?