Wist je dat… 50% van de coassistenten aangeeft zich soms geestelijk uitgeput te voelen?

Coschappen lopen kan een zware periode zijn tijdens je studie. Er wordt veel van gevraagd van jou als student. De Geneeskundestudent beschrijft in het onderzoeksrapport Mentale Gezondheid dat 50% van de coassistenten aangeeft zich soms geestelijk uitgeput te voelen. En dat er bij 24% van de coassistenten sprake is van een hoog risico op een burn-out.

Onwijs hoge cijfers voor jonge mensen die nog een hele loopbaan voor zich hebben. Wij spreken maandelijks coassistenten tijdens onze TalentCare Tours. Ze schrikken soms van de hoogte van dit percentage. Maar geven ook aan het niet gek te vinden, omdat ze het vaak zelf ook zo ervaren.

Tijdens deze TalentCare Tour avonden gaan we met ze in gesprek over hun ervaringen en waar zij ruimte zien voor verbetering tijdens de coschappen. Ook doorlopen we sinds een paar maanden ook samen de Zindicator. Zelfs in deze relatief korte periode zien we al trends in de resultaten. Met onze Zindicator verzamelen wij dus hele waardevolle informatie, die we uiteindelijk omzetten in actie en kunnen delen met coschapplekken en onderwijsinstellingen. En tegelijkertijd inspireren we de coassistenten om er zelf mee aan de slag te gaan. Zo brengen we samen de zin in de zorg en zorgen we dat het risico op burn-out klachten afneemt voor deze doelgroep!

Renske Ribberink
Ambassadeur Artsen

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Ben jij coassistent en wil jij weten wat je kunt doen om burn-out klachten te voorkomen? Of wil je samen met je cogroep onze Zindicator afnemen? Stuur mij een berichtje (0628505296).