“Ik zie mijn bijbaan in de ouderenzorg als een mooie aanvulling op mijn studie”

Wist je dat TalentCare ook bijbanen aanbiedt aan medisch studenten? Zo kun je als geneeskunde of hbo-v student in de ouderen- of gehandicaptenzorg werken. Je wordt opgeleid tot Helpende (plus) of Verzorgende, gaat aan de slag bij één van onze van onze opdrachtgevers bij jou in de buurt én voert ontwikkelgesprekken met je manager. Maar wat is er nu zo leuk aan werken in de zorg naast je studie? Wij spraken Desiree Fathy (23 jaar) over de voordelen van werken in de ouderenzorg tijdens de studie geneeskunde.

“Wat ik een voordeel vind van mijn bijbaan als helpende in de ouderenzorg? Je hoort veel ervaringen van patiënten. Onder andere hoe zij de behandelingen van een arts ervaren. Ik vind het zelf heel waardevol deze informatie te krijgen, dit neem ik mee na mijn studie, wanneer ik zelf behandelaar ben. Zo valt het mij op dat het voor deze mensen vaak niet heel veel uitmaakt wat een arts precies doet, als hij maar goed uitlegt wat hij doet en de patiënt het gevoel heeft dat hij de tijd voor haar neemt.

Ik zie dit werk ook als een mooie aanvulling op mijn studie. Je leert meer voor jezelf opkomen, want je bent vaak zelfstandig bezig en staat geregeld alleen op een groep. Jij bepaalt zelf wanneer je vindt dat de verpleegkundige gebeld moet worden, dus je leert ook goed met deze verantwoordelijkheid omgaan. Ik had mezelf dit een paar geleden echt niet zo zelfstandig aan het werk zien gaan. Ik heb heel veel zelfvertrouwen ontwikkeld en ik durf mezelf veel assertiever op te stellen.”

Desiree ziet veel voordelen in haar bijbaan bij TalentCare: “Ik zou een bijbaan in de ouderenzorg bij TalentCare zeker aanraden aan studenten, omdat het heel leuk en leerzaam is. Je mag zelf je uren per week indelen waardoor het heel flexibel is. Als het een keer echt niet uitkomt door een tentamen kun je dit op een ander moment weer inhalen. Ook doe je ontzettend veel ervaring op in een korte tijd. Als je nog niet goed weet wat je als student allemaal kan en mag is TalentCare een goed punt om te beginnen. Je leert jezelf steeds beter kennen door het werken in de zorg en de ontwikkelgesprekken met je manager.”

Ben jij op zoek naar een bijbaan naast je studie en wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Jezelf ontwikkelen rondom onderwerpen die tijdens je studie niet direct aan bod komen? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Marjon via onderstaande gegevens.

Marjon Kool
Zorgzoördinator

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij weten wat TalentCare jou tijdens je studie te bieden heeft? Ik vertel je er graag meer over!